Στο ρελαντί το ηλεκτρονικό εμπόριο

Deasy @ 29.11.2019
Στο ρελαντί το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δεν τα πάμε καλά σε πολλά άλλα, το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν θα ήταν το φόρτε μας με δεδομένες τις πολλές τρύπες στο ζωνάρι και την αιμορραγία στο πορτοφόλι των τελευταίων ετών. Με αυτό το δεδομένο πάλι καλά να λέμε που το 36% των συμπατριωτών μας δηλώνει σύμφωνα με τη Eurostat πως έχει πραγματοποιήσει αγορά μέσω διαδικτύου στο τελευταίο 12μηνο. Βεβαίως είμαστε πάρα πολύ μακριά από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο του 60%, αλλά την ίδια φτωχική επίδοση με εμάς έχον και οι γείτονες Ιταλοί, ενώ χειρότερα τα πάνε Κροάτες, Κύπριοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι.

Ετσι για να ξέρεις τι γίνεται στη χώρα, τον τελευταίο χρόνο:

Το 10% αγόρασε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και μόλις το 8% υπηρεσίες ταξιδιού (εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου κτλ). Επίσης και αυτό μας κάνει λίγο έκπληξη μόλις το 8% αγόρασε φαγητό (ή τα φώνια του σουπερμαρκετ) online, διότι θεωρούμε πως τις υπηρεσίες online delivery έχει τιμήσει μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Αντίθετα, ρούχα και συναφή αντικείμενα έχουν αγοράσει μέσω διαδικτύου περισσότεροι από δύο στους δέκα συμπατριώτες μας, ενώ αντίθετα είδη σπιτιού βλέπουμε (και πάλι) ένα περιορισμένο 8%. Γενικά όπως θα φαντάζεσαι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει δρόμο ακόμα να διανύσει στην πατρίδα μας πράγμα που για τους αισιόδοξους (ή όσους θέλουν να στήσουν μια επαγγελματική δραστηριότητα) αποτελεί εξαιρετική είδηση.

Στη Eurostat είχαν κέφια και έφτιαξαν και μια ωραία εφαρμογή όπου μπορείς να δεις ποσοστά αγορών ανά κατηγορία και χώρα. Μπορείς να παίξεις εδώ:

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home