Ξεκινάει έρευνα για Amazon, Apple, Facebook και Google

Ξεκινάει έρευνα για Amazon, Apple, Facebook και Google

Οι τέσσερις μεγάλοι της τεχνολογίας (Facebook, Amazon, Google και Apple) μάλλον θα περάσουν δύσκολες ημέρες και εβδομάδες εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που εμφανίζουν την αμερικανική κυβέρνηση να ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Επιτροπη΄Εμπορίου (FTC) θα ξεκινήσει έρευνα στην Amazon και το Facebook, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης θα βάλει κάτω από το μικροσκόπιο την Apple και την Google.

Το επόμενο βήμα για τις δύο υπηρεσίες είναι να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν ή όχι επίσημη έρευνα και σε ποιους ακριβούς τομείς το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει πως μια άλλη έρευνα της FTC χρειάστηκε δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Οι καχύποπτοι βλέπουν πίσω από ένα τουλάχιστον σκέλος της έρευνας το ενδιαφέρον του Λευκού Οίκου. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ’επανάληψη εξαπολύσει βολές σε βάρος της Amazon και του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της εφημερίδας Washington Post που συχνά πυκνά ασκεί κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο. Βεβαίως όλα αυτά μπορεί να μη σχετίζονται μεταξύ τους.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια, ούτε καν τα συνηθισμένα “καλοδεχούμενη η έρευνα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” και η μόνη αντίδραση που καταγράφηκε ήταν αυτή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τις μετοχές των εταρειών να σημειώνουν ισχυρή πτώση.

FACEBOOK,GOOGLE,APPLE,AMAZON,ΗΠΑ,APPLE,GOOGLE,FACEBOOK,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home