Ο αποδιοπομπαίος τράγος του Facebook

Deasy @ 23.11.2018
Ο αποδιοπομπαίος τράγος του Facebook

Πάντα υπάρχει κάποιος που πληρώνει το μάρμαρο ή τη νύφη, εξαρτάται πώς προτιμάτε την έκφραση. Στην υπόθεση της πρόσληψης από το Facebook της εταιρείας Definers που είχε ως στόχο να σπιλώσει τη φήμη ανταγωνιστών και του Τζορτζ Σόρος (ο οποίος ως γνωστόν φταίει για όλα, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιον θα ρίχνουμε το φταίξιμο όταν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο), ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι ο Elliot Schrage υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Facebook.

 Σχετικό εσωτερικό έγγραφο του Facebook  ο Schrage παραδέχεται πως ζήτησε από την Definers να “σπρώξει” αρνητική για τον ανταγωνισμό αρθρογραφία, αλλά πρόσθεσε πως το Facebook ποτέ μα ποτέ (αλίμονο) δεν πλήρωσε την Definers για να “στήσει” fake news. 

Στο έγγραφο που όλως τυχαίως διέρρευσε (κοίτα να δεις κάτι πράγματα τώρα) η νο. 2 της εταιρείας, η  Sheryl Sandberg, σχολίασε πως δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του Facebook να εμπλακεί σε αντισημιτικές θεωρίες σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος.

Ο Schrage έπρεπε να είχε φύγει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο της Cambridge Analytica, αλλά παρέμενε στη θέση του μέχρι να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης (δεν σχολιάζουμε). Βολικό, ίσως, που και πάλι εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος και στην υπόθεση Definers. Παράξενες συμπτώσεις που ενδεχομένως να ξεδιαλύνει μία σε βάθος έρευνα και αν η αίσθησή μας είναι σωστή, είναι απλώς θέμα χρόνου να ξεκινήσει.

ΣΤΕΛΕΧΗ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home