Σε εφαρμογή από σήμερα ο «Τειρεσίας» της κινητής τηλεφωνίας

Deasy @ 24.07.2017
Σε εφαρμογή από σήμερα ο «Τειρεσίας» της κινητής τηλεφωνίας

Ξεκινάει και επίσημα από σήμερα τη λειτουργία του ο «Τηλεγνούς», ο αντίστοιχος με τον «Τειρεσία» φορέας για την κινητή τηλεφωνία, μέσω του οποίου θα εντοπίζονται οι συνδρομητές εκείνοι (ιδιώτες και εταιρείες) που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Στόχος του νέου φορέα είναι να καταπολεμηθεί η πρακτική ασυνεπών συνδρομητών, που ενώ είχαν εκκρεμείς οφειλές προς κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «μεταπηδούσαν» σε μία άλλη, χωρίς να ρυθμίζουν την οφειλή της. Μέσω του Τηλεγνού θα μπορούν να έχουν μια εικόνα για την φερεγγυότητα των υποψήφιων πελατών τους.

Ως κριτήρια ενός συνδρομητή για την ένταξη στον Τηλεγνού έχουν οριστεί:

-          οφειλή  ίση ή μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από ενενήντα (90) ημέρες.

-          ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ληξιπρόθεσμη καθίσταται η οφειλή που παραμένει μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού χρέωσης που αναγράφεται επ΄αυτού.

Οι εταιρείες κινητής θα συμβουλεύονται τον Τηλεγνού πριν τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου, αντλώντας την πληροφορία αν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος ή όχι και εάν ναι, σε ποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Στον Τηλεγνού συμμετέχουν με ισόποσα μερίδια Cosmote, Vodafone, Wind και Cyta (25%).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.telegnous.gr/.

ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,VODAFONE,COSMOTE,WIND,CYTA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home