Επιβεβαιώνεται το φλερτ Vodafone και Three UK

Επιβεβαιώνεται το φλερτ Vodafone και Three UK

Στην πλήρη επιβεβαίωση των φημών για το φλερτ της Vodafone και Three UK προχώρησαν οι δύο πλευρές, αποκαλύπτοντας ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για μια πιθανή συγχώνευση, με στόχο την επιτάχυνση στην ανάπτυξη του δικτύου 5G και εκτός των αστικών κέντρων.

Οι υπό συζήτηση όροι των δύο πλευρών περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας στην οποία το 51% του μετοχικού κεφαλαίου θα κατέχει η Vodafone και το υπόλοιπο 49% θα είναι στα «χέρια» της CK Hutchison, μητρικής εταιρείας της Three. Ωστόσο, παρά τις συζητήσεις, η ολοκλήρωση του deal δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί, παρά τα αμοιβαία οφέλη που αναγνωρίζουν οι δύο πλευρές ότι θα προσφέρει.

Ειδικότερα, ένα πιθανό deal μεταξύ Vodafone και Three UK μπορεί να σκοντάψει στην ρυθμιστική αρχή Ofcom, η οποία στο παρελθόν δεν είχε δείξει ότι είναι φιλικά διακείμενη με συμφωνίες περαιτέρω συρρίκνωσης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Έξι χρόνια πριν, η Ofcom (και η ΕΕ) ήταν αρνητική σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ Three UK και Ο2. Πάντως, τους τελευταίους μήνες η αγγλική ρυθμιστική αρχή μοιάζει να έχει... μαλακώσει, που μπορεί να κάνει τις δύο πλευρές (Vodafone και Three) να αισιοδοξούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιο ανοιχτή να ακούσει μια πιθανή συμφωνία συγχώνευσης, λαμβάνοντας υπόψη το πως εξελίσσεται η αγορά κινητής τηλεφωνίας στο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον.

Αν και εφόσον ολοκληρωθεί το deal, το νέο σχήμα θα έχει 25,8 εκατομμύρια συνδέσεις, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της αγγλικής αγοράς, με τις Ο2 (24,1 εκατομμύρια συνδέσεις) και ΒΤ (22,4 εκατομμύρια) να ακολουθούν.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home