Νέα ευρείας κλίμακας κυβερνο-επίθεση στην Ευρώπη

Deasy @ 27.06.2017
Νέα ευρείας κλίμακας κυβερνο-επίθεση στην Ευρώπη

Τράπεζες, μεγάλες εταιρείες, ακόμα και αεροδρόμια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στο στόχαστρο μιας νέας μεγάλης κλίμακας κυβερνο-επίθεση που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ώρες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος αριθμός των οργανισμών που έχουν πληγεί βρίσκεται στη Ρωσία και την Ουκρανία, ωστόσο διάσπαρτα περιστατικά  υπάρχουν και σε άλλες χώρες, με τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι ανάμεσα στα «θύματα» είναι και πολυεθνικές εταιρείες, όπως η βρετανική διαφημιστική εταιρεία WPP και η Mondelez.

Η επίθεση έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνη του προηγούμενου Μαΐου, που χτύπησε περίπου 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες. Έχει ξεκινήσει με τον κλασικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που «ψαρεύουν» τους παραλήπτες, προσβάλλοντας τελικά τις δομές των επιχειρήσεων. Όπως και τον προηγούμενο Μάιο έτσι και τώρα τα λύτρα που απαιτούνται για το ξεκλείδωμα των υπολογιστών φθάνει σε αξία τα 300 δολάρια (για κάθε υπολογιστή με τη χρήση bitcoin) τα οποία κατατίθενται σε μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση. Μέχρι στιγμής, όπως μπορούμε να δούμε εδώ, 15 «θύματα» έχουν πληρώσει τα λύτρα που απαιτούν οι επιτιθέμενοι.

H αξία τους είναι λίγο πάνω από 1,6 bitcoin ή αλλιώς κοντά στα 3.000 δολάρια. Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,WANNACRY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home