Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων επιθέσεων ransomware

Deasy @ 22.05.2017
Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων επιθέσεων ransomware

Τη διάθεση δύο χρήσιμων εργαλείων για την καταπολέμηση των κρουσμάτων από τις πρόσφατες επιθέσεις ransomware, ανακοίνωσε η ESET.

Ειδικότερα, το πρώτο εργαλείο – EternalBlue Vulnerability Checker, εξετάζει αν τα Windows διαθέτουν τα κατάλληλα patch ώστε να μην μολυνθούν από το exploit EternalBlue, το οποίο βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη εκστρατεία εξάπλωσης του ransomware WannaCry και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την εξάπλωση λογισμικού που στοχεύει σε εξόρυξη κρυπτονομίσματων (cryptocurrency) και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων. Όπως σημειώνει η εταιρεία, η λειτουργία ανίχνευσης του EternalBlue exploit είχε προστεθεί από τις 25 Απριλίου στην πλατφόρμα της ESET, πριν το ξέσπασμα του WannaCry.

Το δεύτερο εργαλείο που διαθέτει η ESET είναι ένα ransomware decryptor για τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα μιας παραλλαγής του ransomware Crysis, η οποία χρησιμοποιεί τις επεκτάσεις .wallet και .onion στα κρυπτογραφημένα αρχεία. Τα κλειδιά δημοσιεύθηκαν στις 18 Μαΐου από τα φόρουμ του BleepingComputer.com.

Και τα δύο εργαλεία διατίθενται δωρεάν στη σελίδα της ESET.

EternalBlue Vulnerability Checker - https://help.eset.com/eset_tools/ESETEternalBlueChecker.exe

Crysis .wallet/.onion decryptor - https://download.eset.com/com/eset/tools/decryptors/crysis/latest/esetcrysisdecryptor.exe   

ESET,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,RANSOMWARE,WANNACRY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home