Φιλτράρισμα ειδήσεων από το Facebook στη Γερμανία

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Φθινοπώρου.

Deasy @ 16.01.2017
Φιλτράρισμα ειδήσεων από το Facebook στη Γερμανία

«Η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η Γερμανία, ωστόσο σκεφτόμαστε σε ποιες χώρες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε επόμενο στάδιο» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Facebook για τη λήψη μέτρων που θα έχουν ως στόχο να μετριάσουν το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσα από το δίκτυό του.

Η επιλογή της Γερμανίας δεν είναι τυχαία. Εκτός από μια τεράστια αγορά, η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο και το Facebook θέλει προφανώς να προλάβει αντίστοιχα φαινόμενα που είχαν αντίκτυπο στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές. Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση είχε απειλήσει εταιρείες Internet με διώξεις εφόσον δεν προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της «ρητορικής μίσους» και άλλες ψευδείς ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιεί το Facebook, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να σηματοδοτούν μια είδηση ως ψεύτικη, με το μπλε δίκτυο να προχωράει ακολούθως στην επισήμανσή της ως αμφισβητούμενη. Η «είδηση» θα αποστέλλεται για έλεγχο στο corrective.org και αν κριθεί ως αναξιόπιστη θα υποβαθμίζεται η προτεραιότητά της στον αλγόριθμο του News Feed, ώστε να εμφανίζεται σε όσο το δυνατό λιγότερους χρήστες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home