Επίθεση Musk κατά Γερμανίας για το μεταναστευτικό

Επίθεση Musk κατά Γερμανίας για το μεταναστευτικό
Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

Σε αντιπαράθεση με τον Elon Musk βρέθηκε το Βερολίνο μετά τις αναρτήσεις του ιδιοκτήτη του X (πρώην Twitter) σχετικά με το μεταναστευτικό.

Όλα άρχισαν όταν ο Elon Musk αναδημοσίευσε ένα tweet του λογαριασμού RadioGenoa που υποστήριζε ότι πλοία γερμανικών ΜΚΟ βρίσκονται στη Μεσόγειο και "συγκεντρώνουν παράνομους μετανάστες τους οποίους ξεφορτώνουν στην Ιταλία. Αυτές οι ΜΚΟ επιδοτούνται από τη γερμανική κυβέρνηση. Ελπίζουμε το AfD να κερδίσει τις εκλογές και αν σταματήσει αυτή την ευρωπαϊκή αυτοκτονία".

Το RadioGenoa προωθεί θέσεις του αντιμεταναστευτικού και ακροδεξιού AfD και η αναφορά στις εκλογές αφορά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές στη Βαυαρία. Ο Musk προχώρησε στην αναμετάδοση διερωτώμενος αν όσα αναφέρει το RadioGenoa είναι σε γνώση των Γερμανών. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δεν άφησε την πρόκληση να περάσει. "Ναι και ονομάζεται διάσωση ζωών" απάντησε.

O Musk ανταπάντησε εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι Γερμανοί πολίτες υποστηρίζουν το έργο των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και υποστήριξε ότι η πρακτική της αποβίβασης μεταναστών στην Ιταλία συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας (!). Πρόσθεσε ότι αυτές οι επιχειρήσεις έχουν "χαρακτηριστικά εισβολής".

Το Βερολίνο δεν απάντησε στις νέες αναρτήσεις του Musk, οι οποίες είχαν και λίγο "άρωμα" από Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ELON MUSK,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home