Τίνος είναι η Πορτογαλία

Και, κυρίως, πού είναι η Πορτογαλία;

Deasy @ 05.09.2016
Τίνος είναι η Πορτογαλία

Ενας μικρός πόλεμος έλαβε χώρα τις προηγούμενες ώρες και η ταπεινή σελίδα της Wikipedia που παραθέτει τις μεσογειακές χώρες φαίνεται πως εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης, ενδεχομένως μεταξύ οπαδών της (δικής μας) κυβέρνησης και της (δικής μας) αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θα εκπλαγούμε αν την πανοπλία του πολεμιστή ντύθηκαν έμισθα στελέχη της μίας και της άλλης πλευράς, τα οποία επί 24ώρου βάσεως επιδίδονται σε ένα άγριο ξεκατίνιασμα μέσω κοινωνικών δικτύων. Μάχες εντυπώσεων βέβαια που αν ρωτήσεις τους υπεύθυνους για ποιο λόγο δεν δίνονται δεν έχουν να απαντήσουν.

Τέλος πάντων, φαίνεται πως η αρχή δόθηκε κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Πορτογαλία ως μεσογειακή χώρα.

Κάπου μέσα στην ανταλλαγή μηνυμάτων και το σχετικό hashtag που δημιουργήθηκε αρκετά γρήγορα κάποιος παρατήρησε πως η λίστα με τις μεσογειακές χώρες στη Wikipedia περιλαμβάνει την Πορτογαλία και μια μικρή μάχη ξεκίνησε στις σελίδες της online εγκυκλοπαίδειας.

Αλλος έβαζε την Πορτογαλία στη λίστα, άλλος την έβγαζε. Κάποιος άλλος αναλάμβανε να την ξαναβάλει και αυτό το πράγμα συνεχιζόταν μέχρι μία από τις δυο πλευρές να βαρεθεί και η άλλη να περιφέρει το λάφυρο (τη σελίδα της Wikipedia δηλαδή) στα κοινωνικά δίκτυα. Παρακολουθήσαμε λιγάκι τη μάχη και όπως μπορείς να δεις από το σχετικό απόσπασμα είχε αρκετό πάρε-δώσε:

List of Mediterranean countries Wikipedia - Edits

Φυσικά τίποτε από όλο αυτό δεν είχε κανένα νόημα και θα ήταν ενδιαφέρον αν αυτή η χαμένη ενέργεια μπορούσε να αναλωθεί σε κάτι πιο χρήσιμο. Φυσικά οι πόλεμοι στην Wikipedia δεν είναι θέμα που δημιουργήθηκε τώρα, ουκ ολίγες μάχες έχουν γίνει στο παρελθόν όπως θα δεις και από αυτό το αφιέρωμα του PC World από το 2011.

ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ,WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home