40 κράτη δημιουργούν ρομπότ-δολοφόνους

Deasy @ 21.01.2016
40 κράτη δημιουργούν ρομπότ-δολοφόνους

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και πως η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και στο πολεμικό πεδίο ήταν ένα από τα κύρια σημεία των σημερινών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης ο πρόεδρος της αγγλικής κατασκευάστριας εταιρείας όπλων BAE, Sir Roger Carr, δήλωσε ότι 40 κράτη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, δημιουργούν ρομπότ-δολοφόνους, λόγω της έλλειψης της απαραίτητης νομοθεσίας που απαγορεύει την έρευνα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μάλιστα, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κ. Carr είναι ηγέτης στο χώρο της ανάπτυξης αυτόνομων οπλικών συστημάτων, ενώ ακόμα πιο ανησυχητικός ήταν ο συνομιλητής του στο πάνελ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, Stuart Russell, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόοδος στο συγκεκριμένο τομέα είναι τέτοια που σε 18 μήνες ή δύο χρόνια από τώρα ο άνθρωπος θα μπορούσε να δώσει εντολή σε τέτοιου είδους ρομπότ να εξαφανίσουν όλο τον ανδρικό πληθυσμό από μία πόλη και αυτή η εντολή να εκτελεστεί.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Angela Kane, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν και η ιδέα για την δημιουργία ενός διεθνού νόμου σ’ αυτό το πεδίο έχει ξεκινήσει από το 2014, μέχρι στιγμής έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ένας σαφής ορισμός του ρομπότ-δολοφόνου ή του αυτόνομου οπλικού συστήματος.

Ακολουθεί το video από το συγκεκριμένο πάνελ στο Νταβός

ROBOT,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home