Σαββατοκύριακο Θεσσαλονίκης στη Wikipedia

Deasy @ 23.09.2015
Σαββατοκύριακο Θεσσαλονίκης στη Wikipedia
Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Κορυφώνεται αυτό το σαββατοκύριακο, 26 και 27 Σεπτεμβρίου το thesswiki project με τη διοργάνωση editathon και την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε επιλεγμένα μουσεία της πόλης.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική σελίδα της Wikipedia, στο editathon, πολίτες και φίλοι της πόλης θα συγκεντρωθούν για να συγγράψουν λήμματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Έμπνευση θα αποτελέσουν οι συλλογές των Μουσείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία παραχώρησαν ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο στο πλαίσιο του project και επέτρεψαν την επαναχρησιμοποίησή του μέσω του Wikimedia Commons και της Wikipedia. Οποιοσδήποτε είναι προσκεκλημένος για να συμμετάσχει, ενώ έμπειροι Βικιπαιδιστές θα είναι παρόντες για να βοηθήσουν στα πρώτα βήματα στην Βικιπαίδεια.

Μάλιστα, το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν επίσης, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, πινακίδες με QR codes όπου οι επισκέπτες θα λαμβάνουν στο κινητό τους πληροφορίες απευθείας στη γλώσσα τους μέσω της Wikipedia.

Το Thesswiki project είναι μια δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των φετινών επετειακών Δημητρίων, την πρωτοβουλία της οποίας είχε το Wikimedia Community User Group Greece σε συνεργασία με την εταιρεία PostScriptum και την οποία στήριξε η ΕΕΛ/ΛΑΚ, και αγκάλιασαν κοινότητες της πόλης, εθνικές και διεθνείς. Το συντονισμό της δράσης είχε η εταιρεία PostScriptum.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σαββατοκύριακου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home