19 δισ. για το WhatsApp δίνει το Facebook

Deasy @ 20.02.2014
19 δισ. για το WhatsApp δίνει το Facebook

Δύο χρόνια μετά την εξαγορά του Instagram, το Facebook προχωράει στην εξαγορά μιας ακόμα πολύ δημοφιλούς εφαρμογής: του WhatsApp. Το ποσό εξαγοράς είναι τεράστιο για μια εταιρεία-εφαρμογή που δεν έχει βγάλει ούτε ένα δολάρια ως έσοδα από διαφήμιση και τα μόνα χρήματα που έχει πάρει είναι 8 εκατομμύρια δολάρια επένδυσης από το fund Sequoia. Το Facebook θα πληρώσει για την απόκτηση του WhatsApp συνολικά 19 δισ. δολάρια, σε μετοχές και ρευστό: 4 δισ. σε ρευστό, 12 δισ. σε μετοχές και άλλα 3 δισ. σε μετοχές για την ομάδα του WhatsApp, σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

To WhatsApp εξυπηρετεί περίπου 450 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, ενώ στα 320 εκατομμύρια ανέρχονται οι καθημερινοί χρήστες.

Για την εφαρμογή, με βάση τις πρώτες ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές δεν αλλάζει τίποτα. Θα συνεχίσει να λειτουργεί, με τον ίδιο τρόπο όπως μέχρι σήμερα, χωρίς να γίνεται λόγος για την είσοδο διαφήμισης στην υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής, το Facebook θα ελέγχει δύο παρόμοιες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο: της δικής του Facebook Messenger και του νεαποκτειθέντος WhatsApp. Με άλλα λόγια θα ελέγχει έναν τεράστιο αριθμό χρηστών που χρησιμοποιούν καθημερινά τέτοιες υπηρεσίες μέσω του smartphone τους.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η ιαπωνική εταιρεία Rakuten έδωσε 900 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά μιας ακόμα δημοφιλούς υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων, του Viber.  

WHATSAPP,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home