Πέφτουν οι πωλήσεις των smartphones στην Ιαπωνία

Deasy @ 16.02.2015
Πέφτουν οι πωλήσεις των smartphones στην Ιαπωνία

Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη χώρα με τη δική της κουλτούρα και αυτό εδώ στο deasy το γωνρίζουμε καλά μέσω του Γρηγόρη, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του Τόκιο τα τελευταία χρόνια.

Μετά από 7 συνεχόμενα χρόνια λοιπόν στη χώρα του ανατέλοντος ηλίου, οι πωλήσεις των αναδιπλούμενων τηλεφώνων εμφάνισαν αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του MM Research Institute για το 2014, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις των smartphones εμφάνισαν πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που συναντάμε αν όχι σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες αγορές του. Τα στοιχεία της έκθεσης της εταιρείας, όπως δημοσιεύονται στο Reuters, δείχνουν ότι η αύξηση των αναδιπλούμενων συσκευών κινήθηκε στα επίπεδα του 5,7%, φθάνοντας τα 10,58 εκατομμύρια συσκευές, ενώ αντίστοιχα η πτώση των smartphones έφθασε τα επίπεδα του 5,3% με τον αριθμό των πωλήσεων να κινείται στα 27,7 εκατομμύρια τεμάχια.

Οι αναλυτές αποδίδουν τα αποτελέσματα στον πολύ υψηλό ποσοστό της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας που αγγίζει το 98,5% του πληθυσμού της χώρας ή σε απόλυτους αριθμούς τα 125 εκατομμύρια συνδρομητές και ταυτόχρονα στο ότι μεγάλωσε ο κύκλος ζωής των κινητών, δηλαδή ο μέσος χρόνος που ένας συνδρομητής διατηρεί μια συσκευή στην κατοχή του πριν την αλλάξει. Ταυτόχρονα, χάρη στις αποπληθωριστικές πιέσεις που υπάρχουν στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, τα αναδιπλούμενα κινητά γίνονται ακόμα πιο προσιτά για τους Ιάπωνες, οι οποίοι έστρεψαν  το ενδιαφέρον τους προς τις συγκεκριμένες συσκευές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία ήταν πολύ δημοφιλείς στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πρόκειται μάλλον για προσωρινό φαινόμενο, το οποίο λογικά δεν θα επαναλειφθεί και την επόμενη χρονιά.

SMARTPHONES,ΙΑΠΩΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home