Ελεύθερα τα κινητά στις αεροπορικές πτήσεις

Deasy @ 26.09.2014
Ελεύθερα τα κινητά στις αεροπορικές πτήσεις

Με σημερινή της απόφαση η ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας αεροπορικών πτήσεων, EASA (European Aviation Safety Agency) έκανε γνωστό ότι επιτρέπει πλέον την χρήση ενεργών ηλεκτρονικών συσκευών καθόλη τη διάρκεια της πτήσης.

Η απόφαση της αρχής έρχεται 10 περίπου μήνες μετά την αντίστοιχη απόφασή της να επιτρέψει τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών καθόλη τη διάρκεια των πτήσεων, με μόνη προϋπόθεση να είναι σε κατάσταση πτήσης (flight -airplane mode). Πλέον, με τη σημερινή απόφαση, παύεται και αυτή η προϋπόθεση και οι επιβάτες των αεροπλάνων μπορούν να έχουν ανοικτό το κινητό, το tablet ή τον φορητό υπολογιστή  τους με ενεργοποιημένες όλες τις λειτουργίες επικοινωνίας, είτε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είτε σε WiFi δίκτυο.

 Η απόφαση της Ευρωπαϊκής αρχής έχει εφαρμογή από σήμερα, όμως πετάει το μπαλάκι στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν σχετικά tests, για να διαπιστώσουν ότι η λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων των αεροπλάνων τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης μεμονωμένα και αφού υλοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,TABLETS,SMARTPHONES,LAPTOP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home