Καμία υποχώρηση στην ιδιωτικότητα του χρήστη

Διευκρινήσεις από το WhatsApp ότι η απόκτησή του από το Facebook δεν θα αλλάξει τίποτα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Deasy @ 17.03.2014
Καμία υποχώρηση στην ιδιωτικότητα του χρήστη

Απάντηση στις ανησυχίες της κοινότητας του WhatsApp ότι τώρα με την απόκτηση της εταιρείας από το Facebook ενδέχεται να αλλάξει το καθεστώς προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jan Koum, μέσα από το δικό του post στο blog της υπηρεσίας.

Ο ίδιος μέσα από το κείμενό του σημειώνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σ’ αυτόν τον τομέα, επηρεασμένος από τις συνθήκες της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 80, στις οποίες μεγάλωσε. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι η εφαρμογή δεν ζητάει από τους χρήστες κανένα προσωπικό στοιχείο (email, όνομα, γενέθλια, διεύθυνση κατοικίας κ.α.) επομένως δεν είναι και σε θέση να τα γνωρίζει, πόσο μάλλον να τα μοιραστεί τα παραπάνω στοιχεία. Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν πρόκειται να ζητηθούν από τους χρήστες ούτε στο μέλλον.

«Αν η συνεργασία μας με το Facebook σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε κάποιες από τις βασικές μας αξίες, δεν θα προχωρούσαμε σ’ αυτή. Αντιθέτως, μέσα από αυτή τη συνεργασία μας επιτρέπεται να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αυτόνομοι και ανεξάρτητοι» καταλήγει –μεταξύ άλλων- ο Jan Koum.

WHATSAPP,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home