Το κατώφλι των χρηματαγορών πέρασε στις 4.30 μ.μ ώρα Ελλάδας το Facebook με την τιμή εισαγωγής να έχει οριστεί στα 38 δολάρια.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εταιρείας με online δραστηριότητα στην -μόλις 20ετή- ιστορία του διαδικτύου.
Οπως προστάζει η παράδοση ο επικεφαλής της νεοεισερχόμενης εταιρείας πάτησε το κουμπί το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της συνεδρίασης. Μόνο που επειδή μιλάμε για τον Mark Zuckerberg και το Facebook το έκαναν με τον δικό τους τρόπο, καθώς ο επικεφαλής της εταιρείας ήταν στα κεντρικά του Facebook (στην Καλιφόρνια) και έκανε ό,τι προστάζει το έθιμο παρά του ότι βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Υόρκη και την Wall Street.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η διαπραγμάτευση της μετοχής του Facebook αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.
UPDATE
Μετά από πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο χρηματιστήριο προσπαθώντας να ματσάρουν εντολές αγοράς και πωλήσεων μετοχών του Facebook (αυτή φέρεται να είναι η πιθανότερη αιτία), η διαπραγμάτευση ξεκινήσε τελικά στις 6:30 ώρα Ελλάδος. Οι πρώτες συναλλαγές έγιναν στα 42,05 δολάρια, ενώ μετά από το πρώτο πεντάλεπτο διαπραγμάτευσης η τιμή της μετοχής κυμαινόταν λίγο πάνω από τα 40 δολάρια. Με βάση αυτήν την τιμή, η αξία του Facebook αγγίζει περίπου τα 110 δισ. δολάρια.
Σχόλια