Πρόστιμο-χάδι για την Google

Κυριολεκτικά, τη γλίτωσε πολύ φτηνά

Deasy @ 30.04.2012
Πρόστιμο-χάδι για την Google

Πρόστιμο 25.000 δολαρίων θα καταβάλει στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (την FCC) η Google για την υπόθεση της παράνομης συλλογής προσωπικών δεδομένων από τα οχήματα που λαμβάνουν φωτογραφίες για το πρόγραμμα Street View.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο δημοσιοποίησε η Google, το 2006 ένας μηχανικός της εταιρείας ανακοίνωσε σε συναδέλφους και προϊσταμένους του ότι είχε δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων που συγκέντρωναν προσωπικά στοιχεία από ασύρματα δίκτυα μέσω των αυτοκινήτων του Street View. Μεταξύ των στοιχείων περιλαμβάνονταν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και οι κωδικοί για την πρόσβαση στα συγκεκριμένα (ως επί το πλείστον οικιακής χρήσης) δίκτυα.  Οπως φαίνεται, η διαδικασία συλλογής ξεκίνησε το 2007 και συνεχίστηκε μέχρι το 2010. 

Στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε μετά την αποκάλυψη η Google επέμεινε πως δεν είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα, ωστόσο, πως η εταιρεία επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα (κάτι που η Google αρνείται) και για το λόγο αυτό προχώρησε στην επιβολή του προστίμου. 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home