Για ένα Τουαρέγκ με αδειανή μπαταρία

(ω τι ωραία διαπόμπευση)

Deasy @ 20.12.2013
Για ένα Τουαρέγκ με αδειανή μπαταρία

Τι συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα όταν ένας πρώην υπουργός Μεταφορών συλλαμβάνεται για κάμποσες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ο ίδιος είχε αναμορφώσει συν την -βαριά- κατηγορία της πλαστογραφίας;

Φυσικά και ξέρεις την απάντηση - χαμός. Επί τρεις ημέρες το twitter κυρίως και δευτερευόντως το facebook ανακήρυξε τον Μιχάλη Λιάπη στο σημαντικότερο θέμα συζήτησης. Τα hashtags #liapis και #free_liapis βασίλευσαν όπως -οκ, υπερβάλουμε- κανένα hashtag δεν έχει βασιλεύσει στα ελληνόφωνα κοινωνικά δίκτυα ποτέ και έλα να δούμε τι έγραψαν τα μηχανάκια του sidebar.gr.

Ηταν μεσημεράκι της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση για τη σύλληψη του πρώην υπουργού. Το twitter γρήγορα ζεστάθηκε και εκείνη την ημέρα καταγράφηκαν 8.800 αναφορές, συν άλλες 5.500 αναφορές στο διήμερο που ακολούθησε με τη χρήση τουλάχιστον ενός από τα δύο hashtags.

Μόνο την πρώτη ημέρα σε όλο το ελληνόφωνο διαδίκτυο που παρακολουθεί το sidebar.gr καταγράφηκαν συνολικά 15.000 αναφορές στον Μιχ. Λιάπη. Ούτε φόροι ακινήτων, ούτε πλειστηριασμοί, ούτε πόθεν έσχες μπόρεσαν να φτάσουν σε δημοτικότητα τον πρώην υπουργό Μεταφορών αλλά και Πολιτισμού και ανιψιό του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ενα θεαματικό φινάλε μιας εξαιρετικάς ενδιαφέρουσας χρονιάς για τα κοινωνικά δίκτυα. Θα τα ξαναπούμε σε δύο εβδομάδες, έχουμε κάτι δώρα να τυλίξουμε και να ξετυλίξουμε στο μεταξύ και άμα βρεθείτε πίσω από κανένα τιμόνι να προσέχετε. 

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home