O νέος τρόπος εργασίας στη Microsoft Hellas

Αρκετοί θα ζηλέψουν...

Deasy @ 19.02.2012

Ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο εργασίας αποφάσισαν να υιοθετήσουν στη Microsoft Hellas, εκμεταλλευόμενοι και τις τεχνολογικές δυνατότητες. Πρακτικά, φανταστείτε ένα χώρο εργασίας που είναι εντελώς ανοικτός, όπου δεν έχει κανείς το δικό του κλειστό γραφείο (ούτε καν ο διευθύνων σύμβουλος), όπου μπορεί να πάει ότι ώρα θέλει και επιθυμεί και να καθίσει όπου επιθυμεί. 

Για τα προσωπικά αντικείμενα υπάρχουν lockers, για τις συναντήσεις ειδικοί χώροι, για να απομονωθεί κάποιος ειδικά δωμάτια. Άπαντες οι εργαζόμενοι έχουν έναν φορητό υπολογιστή με εγκατεστημένο ένα softphone ώστε το σταθερό εταιρικό τηλέφωνο τους να “χτυπά” στον υπολογιστή. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, δομικό στοιχείο του New World of Work -όπως αποκαλούν αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας- αποτελεί η εμπιστοσύνη της εταιρίας προς τους ανθρώπους της, καθώς ο εργαζόμενος αποκτά ο ίδιος τον έλεγχο του τρόπου εργασίας του. Το προσωπικό έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία, τον ειδικά προσαρμοσμένο εργασιακό χώρο, αλλά και την ελευθερία, ώστε να μπορεί να αποδώσει από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, καθώς η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις δεν είναι πλέον συνυφασμένες με την παρουσία στο γραφείο. Η παραγωγικότητα συνδέεται λιγότερο με τις γνωστές σταθερές ενός προκαθορισμένου χώρου και χρόνου και περισσότερο με τη δυνατότητα επιλογών που διασφαλίζονται με τη συνδρομή της τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους διαρκή και απρόσκοπτη πρόσβαση στα αρχεία τους, καθώς και εύκολη και γρήγορη επικοινωνία με τους συναδέλφους τους. Τα κόστη υποδομής μειώνονται, η παραγωγικότητα αυξάνεται και η ικανοποίηση των εργαζόμενων βελτιώνεται.

Ενδεικτικές των παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις του Ernst-Jan Stigter, διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Το New World of Work αποτελεί για εμάς το μοντέλο εργασίας του μέλλοντος, το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κυρίως τις δυνατότητες των ανθρώπων μιας επιχείρησης, δίνοντάς τους το απαραίτητο οξυγόνο προκειμένου να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν"

Ως προς τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση του New World of Work, και λαμβάνοντας σαν παράδειγμα μια οποιαδήποτε εταιρία ή οργανισμό μεσαίου μεγέθους, υπολογίζεται ότι κατά προσέγγιση εξοικονομούνται 30% σε τετραγωνικά μέτρα, 20% σε μεταφορικά/ταξίδια, 15% σε κατανάλωση χαρτιού και 25% σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 25% βάθος τριετίας
Το New World of Work δεν αποτελεί μια πανομοιότυπη «λύση - πανάκεια» για όλες τις επιχειρήσεις. Μπορεί να υιοθετηθεί τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους οργανισμούς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, καθώς κάθε ένας από αυτούς, αναλόγως μεγέθους και αναγκών, μπορεί να επιλέξει και να υιοθετήσει τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν, συνθέτοντας με τον τρόπο αυτό το δικό του New World of Work που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Στοιχεία που επιβεβαίωσε και ο Άρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος, ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ, ο οποίος ανέφερε ότι “το New World of Work της Microsoft , αποτελεί μια πρωτοπόρα αντιμετώπιση στον τρόπο που εργαζόμαστε, με ελπιδοφόρα οφέλη τόσο στο επίπεδο της παραγωγικότητας όσο και σε αυτό της ικανοποίησης των εργαζομένων.”

MICROSOFT,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home