Facebook κινητό: Κουβέντα να γίνεται

Οι πρώτες διαρροές για το κινητό που φέρεται να σχεδιάζει το Facebook

Facebook κινητό: Κουβέντα να γίνεται

Αν υπάρχει μια εταιρεία που έχει ανάγει σε επιστήμη τη διαρροή πληροφοριών προκειμένου να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομά της, αυτή σίγουρα θα είναι η Apple, αλλά όπως φαίνεται το Facebook είναι ένας... καλός μαθητής της.

Οι πρώτες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο All Things Digital , ιδιοκτησία της Dow Jones που έχει στο χαρτοφυλάκιό της και την Wall Street Journal. Σύμφωνα με το site, το Facebook σχεδιάζει ένα δικό του κινητό τηλέφωνο που θα χρησιμοποιεί ένα βασισμένο στο Android λειτουργικό σύστημα.

Το τηλέφωνο έχει την -προσωρινή- ονομασία Buffy και θα χρειαστούν άλλοι 12 με 18 μήνες προκειμένου να το δούμε να φιγουράρει δίπλα σε άλλα μοντέλα στα ράφια των καταστημάτων.

Αν και ο χρόνος που μεσολαβεί είναι μεγάλος οι πληροφορίες συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Το Business Insider επικαλείται πηγές προσκείμενες στο Facebook που αναφέρουν πως η πρώτη σκέψη ήταν το τηλέφωνο να διανέμεται δωρεάν. Η σχετική πρόταση, όμως, μπήκε κακήν κακώς στο συρτάρι όταν οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά του Facebook επισήμαναν πως το κόστος κατασκευής κάθε "Buffy" μπορούσε να ξεπεράσει τα 700 δολάρια.

Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε πως το κόστος παραείναι μεγάλο. Aκόμα και συσκευές όπως το iPhone 4S ή το Galaxy Sii δεν κοστίζουν τόσο πολύ στη γραμμή παραγωγής, εκτός και αν το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει εξωτικά υλικά όπως τιτάνιο, ανθρακονήματα ή κάτι παρόμοιο.

Μπορεί σε μεγάλο βαθμό το "Buffy" να είναι υπόθεση των μηχανικών του Facebook, αλλά ο θόρυβος στο Internet γύρω από το τηλέφωνο ήδη αρχίζει να δυναμώνει. Είπαμε, καλός μαθητής της Apple o Zuckerberg και η παρέα του...

 

FACEBOOK,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,INTERNET,SOCIAL MEDIA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home