Στο Hall of Fame των παιχνιδιών η πασιέντζα της Microsoft

Στο Hall of Fame των παιχνιδιών η πασιέντζα της Microsoft

Εικοσι εννέα χρόνια τώρα, από τα Windows 3 και έπειτα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Windows, «εκπαιδεύοντας» γενιές και γενιές. Μία φορά έκανε το… λάθος και το αφαίρεσε η Microsoft, από τα Windows 8.1 to 2013 και το επανάφερε αμέσως μετά στα Windows 10, σημειώνοντας ότι έχει φανατικό κοινό και έπρεπε να επιστρέψει. Όλοι μας το έχουμε ανοίξει και έχουμε παίξει έστω και λίγο, ακόμα και αν θέλουμε να το αρνηθούμε. Στη δική μας γειτονιά, την ελληνική, συνδέθηκε… και με τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού αρκετοί από εμάς το έχουμε αντικρύσει ανοικτό σε κάποια γραφεία τους.

Η «πασιέντζα», το γνωστό παιχνίδι Microsoft Solitaire, εκτιμάται ότι βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερους από 1 δισ. υπολογιστές, σύμφωνα με το Strong Museum, το οποίο πριν από μερικές ημέρες το ενέταξε στη λίστα των Hall of Fame παιχνιδιών, μαζί με το Mortal Kombat και το Super Mario Kart. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η πασιέντζα παίζεται 35 δισ. φορές το χρόνο, σε 200 χώρες στον κόσμο και είναι διαθέσιμο σε 65 γλώσσες.

«Το Microsoft Solitaire απέδειξε ότι τα αναλογικά παιχνίδια μπορούν να είναι ακόμα πιο δημοφιλή στον ψηφιακό κόσμο και έδειξε ότι υπάρχει μια αγορά παιχνιδιών που απευθύνεται σε όλους τους τύπους ανθρώπων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.  

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου το Microsoft Solitaire εντάχθηκε στα Windows το 1990. Ο σκοπός της ύπαρξης του ήταν διττός. Εκτός από τη ψυχαγωγία που προσέφερε στους χρήστες στη χρήση του mouse αλλά και σε λειτουργίες, όπως το drug and drop, που τότε έκαναν την εμφάνισή τους.

MICROSOFT SOLITAIRE,ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home