Ρομπότ βοηθούς χειρουργούς ετοιμάζει η Google

Σε συνεργασία με την Johnson & Johnson.

Deasy @ 27.03.2015
Ρομπότ βοηθούς χειρουργούς ετοιμάζει η Google

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Google για την κατασκευή ρομπότ που θα βοηθούν το ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των εγχειρήσεων προχώρησε η Johnson & Johnson. Στην ανακοίνωσή της η τελευταία είναι αρκετά φιδωλή στο να δώσει λεπτομέρειες, ωστόσο αναφέρει ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία οι δύο πλευρές προσδοκούν ότι η τεχνολογία θα προσφέρει καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας των εγχειρήσεων και μεγαλύτερη ακρίβεια των επεμβάσεων, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο της επούλωσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Google, όπως διαβάζουμε στο The Next Web, τα ρομπότ θα παρέχουν στους γιατρούς όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που χρειάζονται για την κατάσταση του ασθενούς, απεικονίζοντας διάφορα κρίσιμα δεδομένα σε μια ενιαία επιφάνεια, αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα όπου αυτός ο όγκος της πληροφορίας εμφανίζεται σε διαφορετικές οθόνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Google κατά το παρελθόν και ειδικότερα στους τελευταίους μήνες του 2013 προχώρησε σε αρκετές εξαγορές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ρομποτικής, ενώ η συνεργασία της με την Johnson & Johnson δεν είναι η πρώτη εμπλοκή της με τον ιατρικό κλάδο. Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι του 2014 η συνεργασία της με την Novartis για την κατασκευή έξυπνων φακών επαφής.

ΙΑΤΡΙΚΗ,ROBOT,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home