Έξυπνοι φακοί επαφής από την Google και την Novartis

Deasy @ 15.07.2014
Έξυπνοι φακοί επαφής από την Google και την Novartis

Χέρι, χέρι με την γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Novartis βαδίζει η Google με στόχο να φέρουν στην αγορά τους έξυπνους φακούς επαφής που ετοιμάζει και για τους οποίους είχαμε ενημερωθεί αρχικά πριν από 6 μήνες.

Τώρα, με επίσημη ανακοίνωσή της η Novartis έκανε γνωστό ότι η Alcon (ο τομέας της που αφορά τα προϊόντα για τα μάτια) ήρθε σε συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας της και την αδειοδότησή της για ιατρικούς σκοπούς. Οι φακοί επαφής που έχει αναπτύξει η Google έχουν τη δυνατότητα να αναλύουν από τα δάκρυα του χρήστη τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του. Με άλλα λόγια, ειδικά για τους διαβητικούς, ενδεχομένως να αποτελούν ένα εργαλείο, μέσω του οποίου θα μπορούν να ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση της υγείας τους.

Αν και βρισκόμαστε ίσως λίγο μακρυά από το τελικό προϊόν που θα βγει στην αγορά, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί ότι λειτουργεί με ακρίβεια ανά πάσα στιγμή, η Novartis σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η τεχνολογία της Google θα μπορούσε να προσφέρει λύση και σε άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως το κοινό με πρεσβυωπία.

NOVARTIS,ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home