Ίλον Μασκ: η Tesla θα κατασκευάσει ανθρωποειδές ρομπότ το 2022

Ίλον Μασκ: η Tesla θα κατασκευάσει ανθρωποειδές ρομπότ το 2022

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ έχει στα σκαριά η Tesla, με τον Ίλον Μασκ να κάνει γνωστό χθες ότι το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά. Η είδηση ήρθε στο πλαίσιο της Tesla AI Day, ενός event που έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις της Tesla στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, με τον επικεφαλής της να κάνει λόγο ότι το συγκεκριμένο ρομπότ θα μπορούσε να αναλάβει επικίνδυνες ή βαρετές, επαναλαμβανόμενες δουλειές για τον άνθρωπο.

 

Ως παραδείγματα αυτών των εργασιών ο Ίλον Μασκ ανέφερε ότι το ύψους 1,5 μέτρου ρομπότ που ετοιμάζεται θα μπορούσε είτε να τοποθετεί μπουλόνια σε κάποιο αυτοκίνητο είτε να αναλάβει την παραλαβή τροφίμων από καταστήματα. Παραδείγματα βέβαια που δείχνουν το εύρος των εργασιών αλλά και το γεγονός ότι το ρομπότ της Tesla θα απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε νοικοκυριά.

Όπως σημείωσε, ένα τέτοιο ρομπότ θα έχει βαθιές επιπτώσεις στην οικονομία, προσθέτοντας ότι κρίσιμη παράμετρος για την εμπορική επιτυχία θα είναι η τιμή του. «Είναι σημαντικό να μην είναι ακριβό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορεί ο Ίλον Μασκ να εμφανίστηκε έτοιμος να μοιραστεί ευχάριστες ειδήσεις για την Tesla όμως δεν έκανε το ίδιο και για την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής εταιρείας. Ο Ίλον Μασκ απέφυγε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, αναφέροντας μόνο ότι η Tesla θα μπορεί να προσφέρει σύντομα πλήρη αυτόνομη οδήγηση με υψηλότερη ασφάλεια από αυτήν που μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος-οδηγός.

ELON MUSK,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,ROBOT,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home