Google: εξαγορά της Boston Dynamics

Η όγδοη εξαγορά της εταιρείας στο χώρο της ρομποτικής

Google: εξαγορά της Boston Dynamics

Δέκα μέρες πριν, οι New York Times φιλοξένησαν συνέντευξη του Andy Rubin, ο οποίος για πρώτη φορά «άνοιξε» τα χαρτιά της Google στο χώρο της ρομποτικής. Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Android και νυν υπεύθυνος για το άνοιγμα της εταιρείας στον κλάδο των ρομπότς ανέφερε ότι πρόκειται για ένα στοίχημά της με χρονικό ορίζοντα 10 χρόνων. Στους τελευταίους έξι μήνες, η Google έχει προχωρήσει στην εξαγορά επτά startup από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, εταιρείες, που όπως σημείωσε ο κ. Rubin « μπορούν να δημιουργήσουν τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός κινούμενου ρομπότ».

Σήμερα, όπως έγινε πάλι γνωστό από τους New York Times, η Google προχώρησε στην αγορά μιας ακόμα εταιρείας, της Boston Dynamics. Η τελευταία έχει παρουσιάσει αρκετά concept κινούμενα ρομπότ, με ονομασία από το ζωϊκό βασίλειο (τσιτάχ, μεγάλο σκυλί, αγριόγατα και διάφορα άλλα… χαριτωμένα) ενώ συνεργάζεται ήδη με το Πεντάγωνο, γεγονός για το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι ετοιμάζει «φονικές μηχανές».

Η Boston Dynamics μέχρι στιγμής δεν έχει διαθέσει κάποιο από τα ρομπότ της εμπορικά, όμως όπως μαρτυρούν τα διάφορα βίντεο που η ίδια έχει δώσει στη δημοσιότητα στο παρελθόν, τα «προϊόντα» της έχουν εξαιρετικές ικανότητες, όπως η δυνατότητα να προχωρούν σε δύσβατα πεδία και επιφάνειες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παρότι η είδηση για την εξαγορά της Boston Dynamics επιβεβαιώθηκε από την Google, λεπτομέρειες για το κόστος της δεν έγιναν γνωστές.

Παρακάτω, μπορείς να δεις ένα από τα πολλά βίντεο με τα ρομπότ της Boston Dynamics

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home