Η Βικιπαιδεία σε χρειάζεται

Μαραθώνιος Εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες.

Deasy @ 04.02.2015
Η Βικιπαιδεία σε χρειάζεται

Η εταιρία PostScriptum  σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την ΕΕΛ/ΛΑΚ  διοργανώνουν τη δράση «Μαραθώνιος Εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες με επίκεντρο τις Συλλογές του Ιδρύματος» στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ «Το ΠΛΙ στην ψηφιακή εποχή» που υλοποιεί σε συνεργασία με την εταιρία CITE.

Η δράση, που απευθύνεται σε διδάσκοντες και φοιτητές διαφόρων πανεπιστημιακών τμημάτων (θεατρολογίας, κοινωνιολογίας, ιστορίας, λαογραφίας κλπ.), επιμελητές μουσείων μόδας και ενδυμασίας, ιστορικούς της ενδυμασίας, λαογράφους, «bloggers» μόδας και κάθε ενδιαφερόμενο, έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Βικιπαίδειας -και ενδεχομένως και της αγγλόφωνης Wikipedia- με λήμματα που αφορούν την ελληνική τοπική ενδυμασία και την ελληνική μόδα διαχρονικά.

Θα υλοποιηθεί δε με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών της ελληνικής Βικιπαίδειας και των επιμελητών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος για να συζητήσουν μαζί τους για το μουσείο και τις συλλογές του.

- Σεμινάρια την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου από τις 5μμ έως τις 8μμ

Κατά τη διάρκεια των  δύο αυτών συναντήσεων θα γίνει εισαγωγή στην λογική και χρήση της Βικιπαίδειας και στη μεθοδολογία συγγραφής λημμάτων σε αυτή.

Μαραθώνιος το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου από τις 9πμ έως τις 5μμ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europeana Fashion.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συγγράψουν νέα λήμματα ή να επιμεληθούν παλαιότερα κάτω από την καθοδήγηση των Βικιπαιδιστών και της ομάδας της PostScriptum που συντονίζει την ανάλογη δράση Wikipedian in Residence για τις συλλογές του Ιδρύματος.

Τι χρειάζεται για να συμμετέχεις και εσύ; Μόνο το laptop σου.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ,WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home