500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες για το WhatsApp

Deasy @ 23.04.2014
500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες για το WhatsApp

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των χρηστών του WhatsApp, καθώς από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα, η εφαρμογή πρόσθεσε 100 εκατομμύρια επιπλέον ενεργούς χρήστες, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ειδικότερα, οι ενεργοί χρήστες ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια, με την μεγαλύτερη ανάπτυξη να εντοπίζεται σε περιοχές, όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδία και η Ρωσία. Στη σύντομη ανακοίνωση στο blog του WhatsApp γίνεται λόγος ότι μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μοιράζονται περισσότερες από 700 εκατομμύρια φωτογραφίες αλλά και 100 εκατομμύρια videos την ημέρα.

Όπως σημειώνει και το Mobile World Live, με τους παραπάνω αριθμούς το WhatsApp αποδεικνύει ότι παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό αντίστοιχων εφαρμογών διατηρεί τη δυναμική του. Ενδεικτικά, οι ανακοινωμένοι αριθμοί για ανταγωνιστικές εφαρμογές έχουν ως εξής: το Viber έχει 300 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το WeChat 355 εκατομμύρια, ενώ το Line έχει ανακοινώσει 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της δημοτικότητας όλων των παραπάνω εφαρμογών αυξάνει την πίεση προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που το τελευταίο διάστημα ζητούν την επιβολή "διοδίων", καθώς περνούν δωρεάν τις υπηρεσίες τους πάνω από τα δίκτυά τους. Μάλιστα, το WhatsApp είναι έτοιμο, όπως έχει το ίδιο ανακοινώσει, να μπει και στις τηλεφωνικές κλήσεις, απειλώντας πλέον από δύο πλευρές (SMS και κλήσεις) τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. 

 

WHATSAPP,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home