Εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Deasy @ 20.06.2013
Εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Ένα εργαστήριο τεχνολογίας ξεκινάει τη λειτουργία του στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης με την αρωγή της Samsung Electronics Hellas και τη συνεργασία του Κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και άλλων συνεργατών.  Ο σκοπός του Εργαστηρίου Τεχνολογίας της Samsung είναι να προσφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και την εξοικείωση με τις δυνατότητες που παρέχει ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος.

Τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στο Εργαστήριο Τεχνολογίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καλύπτοντας δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα. Αφενός, μαθήματα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών σε ό,τι αφορά σε θέματα πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και, αφετέρου, μαθήματα για όλα τα μυστικά της ψηφιακής φωτογραφίας, σε συνεργασία με το Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ.

Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή σε εορταστικό κλίμα που μεταξύ άλλων περιλάμβανε εκπαιδευτικά προγράμματα εξοικείωσης με την τεχνολογία της Samsung, καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας. Η εκπαίδευση αφορούσε την πρωτότυπη τεχνοτροπία “Toy Photography”, δηλαδή τη φωτογράφιση παιχνιδιών ή άλλων αντικειμένων σε ρεαλιστικό περιβάλλον και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ, αλλά και προσκεκλημένων που ανέλαβαν εθελοντικά την καθοδήγηση των παιδιών. Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την τεχνολογία σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home