Κάμερες για γρήγορο "ανέβασμα" video στο Internet

Μία νέα κατηγορία συσκευών έχει αρχίσει να δημιουργείται με πρωτοπόρες εταιρείες όπως η Sony

Κάμερες για γρήγορο 'ανέβασμα' video στο Internet
Μήπως είναι το επόμενο trend;

Κάμερες που τραβάνε video εύκολα και γρήγορα, τα οποία ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο μόλις συνδεθούν στον υπολογιστή. Αυτή είναι η νέα κατηγορία φορητών συσκευών που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα ετοιμάζεται και για την Ευρώπη, όπως είδαμε στην IFA.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πιο γνωστή εταιρεία είναι η Flip, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Cisco, ενώ τέτοιου είδους μοντέλα έχει και η Kodak. Τώρα, στο παιχνίδι εισέρχεται και η Sony που παρουσίασε μία τέτοια συσκευή, την MPS-PM1.

H Sony αποκαλεί αυτές τις συσκευές Snap Camera και αυτό γιατί η λήψη video -και πιο σπάνια φωτογραφιών- γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εμφανισιακά καμία από τις συσκευές δεν είναι αυτό που θα λέγαμε όμορφη. Αλλά, γράφουν video υψηλής ευκρίνειας και συνδέονται στον υπολογιστή μέσω της θύρας USB. Αν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει το συνοδευτικό πρόγραμμα στο PC του, τότε αυτό ανοίγει αυτόματα και παρέχεται η δυνατότητα να ανεβάσει το video του στο YouTube, να το στείλει με email στους φίλους, ακόμη και να δημιουργήσει τα δικά του κανάλια.

Η πρώτη εντύπωση είναι την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει κάποιος και με video camera ή μία καλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αλλά οι νεαροί Αμερικανοί έχουν άλλη άποψη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πωλήσεις των συσκευών της Flip έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια! Όσο για το κόστος, υπολογίστε γύρω στα 150 με 200 ευρώ, όταν τις δούμε στην Ελλάδα. Πιθανότατα, εκεί κάπου πριν τα Χριστούγεννα.

CISCO,ΚΑΜΕΡΑ,YOUTUBE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home