Ότι υπάρχει μια γενικότερη ευφορία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη είναι γνωστό, όπως επίσης γνωστό είναι ότι κάθε στραβοπάτημα ή ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο, προκαλεί σχεδόν αντανακλαστικά ανησυχίες και -συνήθως- καταβαρθρώνει μετοχές.
Αυτό πάνω κάτω συνέβη και ως αντίδραση σε δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η OpenAI δεν κατόρθωσε να πετύχει τους στόχους εσόδων και χρηστών που είχε θέσει κατά το τελευταίο διάστημα.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας εξέφρασε την ανησυχία της ως προς το αν η OpenAI θα είναι σε θέση να πληρώνει για την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ στο μέλλον αν τα έσοδα δεν ανεβαίνουν σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Η εταιρεία ήθελε να φτάσει το ένα δισ. ενεργούς χρήστες ως τα τέλη του 2025 αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφερε. Οι μετοχές εταιρειών που έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στην OpenAΙ, όπως η Oracle, υποχώρησαν σημαντικά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές -τι άλλο;- φοβήθηκαν.
Τα συγκεκριμένα νέα προστίθενται σε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων για την OpenAI η οποία δείχνει να πιέζεται από τις Google και Anthropic που το τελευταίο διάστημα δείχνουν πιο δραστήριες και με τα γλωσσικά τους μοντέλα να υπερισχύουν σε επιδόσεις του ChatGPT.
Ωστόσο, μιας και πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για αγώνα ταχύτητας, όλα μπορούν να συμβούν.



















































































Σχόλια