Τέλος της αποστολής του ελικοπτέρου Ingenuity της NASA στον Άρη

Τέλος της αποστολής του ελικοπτέρου Ingenuity της NASA στον Άρη
Πηγή: NASA

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια συμβολής στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, το πρωτοποριακό ελικόπτερο Ingenuity έσβησε τις μηχανές και τερμάτισε την αποστολή του, μετά από μια ανεπανόρθωτη ζημιά που υπέστη στην τελευταία του πτήση.

Το Ingenuity ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των μηχανικών της NASA, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει συνολικά 72 πτήσεις πάνω από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Ο αρχικός σχεδιασμός της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έκανε λόγο μόλις για πέντε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που οι μηχανικοί της θα επιχειρούσαν μια ελεγχόμενη πτήση μηχανής σε ένα άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της NASA το Ingenuity σ’ αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια κατάφερε περισσότερες από δύο ώρες στον αέρα, φθάνοντας σε αποστάσεις που ήταν 14 φορές μεγαλύτερες από τους αρχικούς στόχους. Στη διάρκεια της 72ης και τελευταίας υπέστη μια ζημιά σε ένα τουλάχιστον πτερύγιό του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί -αν και όρθιο- στο έδαφος του Άρη.

Τώρα, για την ομάδα του project του Ingenuity, το μόνο που απομένει είναι η τελική συλλογή των δεδομένων. Ωστόσο, η τεράστια συμβολή του στην εξερεύνηση του Άρη και η αντοχή του στις σκληρές συνθήκες του, είναι σίγουρο ότι έχουν ήδη παράσχει πολύτιμη πληροφορία για ανάλογα τολμηρά εγχειρήματα στο μέλλον.

NASA,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ,INGENUITY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home