Ποδαρικό με το δεξί για την Artemis - Πτήση ρεκόρ για το διαστημόπλοιο Orion

Deasy @ 29.11.2022
Ποδαρικό με το δεξί για την Artemis - Πτήση ρεκόρ για το διαστημόπλοιο Orion

Καλά πηγαίνουν τα πράγματα στην παρθενική αποστολή του προγράμματος Artemis με το οποίο η NASA σχεδιάζει την επιστροφή στη Σελήνη μετά από πενήντα χρόνια απουσίας.

Η διαστημική κάψουλα Orion έφτασε σε απόσταση 434.523 χλμ μακριά από τη Γη και αυτό αποτελεί ρεκόρ για μία διαστημική συσκευή που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ανθρώπους.


Η κάψουλα Orion έσπασε το ρεκόρ που είχε σημειώσει η αποστολή του Apollo 13 η οποία είχε φτάσει σε απόσταση 397.848 χιλιομέτρων από τη Γη. Ωστόσο, στην περίπτωση του Apollo 13 το ρεκόρ επισκιάστηκε από τη βλάβη που προκάλεσε το διάσημο "Houston we have had a problem", τη ματαίωση της αποστολής και την επιστροφή-θρίλερ στη Γη.

Η αποστολή Artemis I συνεχίζεται κανονικά και η κάψουλα Orion βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Στο εσωτερικό της κάψουλας βρίσκεται μία κούκλα στο μέγεθος ανθρώπου που είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες για την αξιολόγηση των συνθηκών που θα συναντήσουν οι αστροναύτες της πρώτης επανδρωμένης πτήσης του προγράμματος το 2025. Στο ομοίωμα έχει δοθεί το όνομα του μηχανικού Arturo Campos, που σχεδίασε έναν μηχανισμό καθαρισμού του αέρα, χάρη στον οποίο οι αστροναύτες του Apollo 13 κατάφεραν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη.

Η Artemis I αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή της με την προσθαλάσσωση της κάψουλας Orion κάπου στον Ειρηνικό, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,NASA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home