24-26 Μαΐου θα διεξαχθεί η έκθεση τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη

24-26 Μαΐου θα διεξαχθεί η έκθεση τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη

Λίγες μόλις μέρες μετά τις εθνικές εκλογές θα διεξαχθεί η τρίτη έκθεση τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο διεθνές event, με εταιρείες και επισκέπτες από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η έκθεση Beyond θα διεξαχθεί στις 24-26 Μαΐου, μεταφέρεται δηλαδή από το Φθινόπωρο, που διεξαγόταν μέχρι και πέρσι, έτσι ώστε να αποσυνδεθεί εποχικά από την ΔΕΘ. Μία απόφαση των διοργανωτών που αποτελούσε και αίτημα του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας), όπως σημείωσε και η πρόεδρος του, Γιώτα Παπαρίδου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Αθήνα.

«Έπρεπε να μετακινήσουμε την διεξαγωγή της έκθεσης από τον Οκτώβριο» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, προσθέτοντας ότι ήταν απαραίτητος ο διαχωρισμός της από τη ΔΕΘ. Μια θέση που βρίσκει σύμφωνο και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το οποίο μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στήριξαν την Beyond από την πρώτη της διοργάνωση. Μάλιστα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η έκθεση συνολικά στην αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της χώρας, προσθέτοντας οτι η τεχνολογία είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί. Παράλληλα, στάθηκε και στο μεγάλο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού χώρου της Helexpo στην Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ιδιαίτερη έμφαση στη φετινή Beyond, αλλά και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, δίνεται στο διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης. Φέτος, όπως ανέφεραν θα υπάρχουν συμμετοχές εταιρειών από πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών θα ξεπεράσουν τις 30. «Δεν θέλουμε να περιορίσουμε την εμβέλεια της έκθεσης στα Βαλκάνια ή τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» ανέφεραν στις τοποθετήσεις τόσο οι διοργανωτές όσο και η κα Παπαρίδου. Στη φετινή Beyond έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 100 εταιρείες, ενώ οι startups που θα συμμετέχουν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80. Επιπρόσθετα, έχουν προγραμματιστεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και events, αρκετά από τα οποία με διεθνή χαρακτήρα, όπως η συνεδρίαση του ευρωπαϊκού δικτύου business angels (European Business Angels Networks). Μόνο για το συγκεκριμένο event αναμένεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και την έκθεση πάνω από 400 επενδυτές (business angels) απ´ όλο τον κόσμο.

BEYOND 2023,ΕΚΘΕΣΗ BEYOND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home