Βαριές κατηγορίες κατά του Twitter από πρώην στέλεχός του

Βαριές κατηγορίες κατά του Twitter από πρώην στέλεχός του

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter υποστηρίζει πως το κοινωνικό δίκτυο έχει προχωρήσει σε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας και για τους τρόπους αντιμετώπισης των ψεύτικων λογαριασμών. Ο Πίτερ Ζάτκο, γνωστός στους κύκλους των χάκερ για τη δραστηριότητά του σε θέματα ασφάλειας, είχε προσληφθεί ως επικεφαλής ασφαλείας στο Twitter το 2020 αλλά τον περασμένο Ιανουάριο απομακρύνθηκε από τη θέση με την εταιρεία να του προσάπτει χαμηλές επιδόσεις.

Ο Ζάτκο υποστηρίζει πως οι επικεφαλής του Twitter έχουν συμπεριφερθεί με αμέλεια και πως έχουν πει ψέματα και στον Ίλον Μασκ, ο οποίος όπως ίσως θα έχεις ακόυσει είχε αρχικά προτείνει την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. αλλά μετά έκανε πίσω κατηγορώντας την εταιρεία πως δεν έχει δώσει εγγυήσεις για τον πραγματικό αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον Ζάτκο το Twitter εχει παραβιάσει και τη συμφωνία που ειχε συνάψει με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου το 2011 στο πλαίσιο της οποίας είχε δεσμευτεί πως δεν θα παραπλανά τους χρήστες για θέματα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αν κάτι από όλα αυτά αποδειχθεί πως έχει βάση το Twitter θα βρεθεί αντιμέτωπο με βαρύ πρόστιμο. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση το Facebook είχε υποχρεωθεί στην καταβολή προστίμου 5 δισ. δολαρίων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του Twitter άφησε να εννοηθεί πως ο Ζάτκο τα λέει όλα αυτά εξαιτίας της απόλυσής του τον περασμένο Ιανουάριο. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...

TWITTER,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home