Ξεκίνησε η λειτουργία του δορυφορικού Internet της Starlink στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η λειτουργία του δορυφορικού Internet της Starlink στην Ελλάδα

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το δορυφορικό Internet της Starlink έχουν πλέον όσοι έχουν παραλάβει τον εξοπλισμό της υπηρεσίας στην Ελλάδα.

Αν και η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, το λανσάρισμα της υπηρεσίας δορυφορικού Internet επιβεβαιώνεται από το χάρτη διαθεσιμότητας που υπάρχει στο site της Starlink, στον οποίο η Ελλάδα εμφανίζεται με ίδιο χρώμα με όλες τις άλλες χώρες που έχει προηγηθεί το λανάρισμα. Στο χάρτη βέβαια μπορούμε βέβαια να παρατηρήσουμε ότι για την ώρα δεν καλύπτεται η Κρήτη, όπως και η περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, οπότε η έμφαση έχει μάλλον δοθεί στην κάλυψη της ηπειρωτικής επικράτειας της χώρας μας.

Η έναρξη της διαθεσιμότητας της υπηρεσίας Starlink στην Ελλάδα είχε διαφανεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η εταιρεία από τις 22 Απριλίου είχε ξεκινήσει να αποστέλλει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε όσους είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία τους προηγούμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για την απόκτηση πρόσβασης στο δορυφορικό Internet της Starlink ανέρχεται στα 99 ευρώ το μήνα, ενώ για την απόκτηση του εξοπλισμού ο καταναλωτής θα κληθεί να καταβάλλει επιπλέον 654 ευρώ καθώς και τα έξοδα αποστολής του που ανέρχονται στα 85 ευρώ.

Σχετικά με τις προσφερόμενες ταχύτητες δεν υπάρχει επίσης κάποια επίσημη ενημέρωση με εγγυημένες επιδόσεις. Προηγούμενες αναφορές ήθελαν τη Starlink να δίνει ταχύτητα download μεταξύ 50 και 150Mbps, όμως κάποιοι χρήστες στην Ελλάδα που έχουν παραλάβει ήδη τον εξοπλισμό τους, εμφανίζουν φωτογραφίες με ταχύτητες έως και 400Mbps.

STARLINK,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home