Η NASA θα «συντρίψει» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2031

Η NASA θα «συντρίψει» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2031

Στη συμπλήρωση των 30 χρόνων ζωής του (δηλαδή το 2030) θα τερματιστεί η επιχειρησιακή λειτουργία του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, με τη NASA να κάνει γνωστό ότι ένα χρόνο αργότερα, το 2031, θα τον αφήσει να συντριβεί σε μία απομακρυσμένη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, με όνομα Point Nemo.

Πρόκειται για μια περιοχή, η οποία πήρε το όνομα της από τον Πλοίαρχο Νέμο, που αποτέλεσε βασικός ήρωας δύο γνωστών μυθιστορημάτων του Ιούλιου Βερν (20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και η Μυστηριώδης Νήσος). Απέχει 3.000 μίλια από την ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, 2.000 μίλια από το βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής και έχει κατά καιρούς χρησιμεύσει ως υδάτινο νεκροταφείο για πολλά διαστημικά οχήματα.

 

Τα σχέδια για την αντικατάσταση του

Ο ISS, το μεγάλο διαστημικό εργαστήριο της ανθρωπότητας, βρίσκεται σε τροχιά 227 ναυτικών μιλίων γύρω από τη Γη, ενώ έχουν σποραδικά εργαστεί σε αυτό πάνω από 200 αστροναύτες από 19 χώρες. Όσον αφορά το κενό που θα δημιουργηθεί, η ΝASΑ αναφέρει ότι θα αντικατασταθεί από εμπορικές διαστημικές πλατφόρμες. Στην πράξη δηλαδή, τα νέα διαστημικά εργαστήρια θα τα δημιουργήσει ο ιδιωτικός τομέας, σηματοδοτώντας ένα ακόμα ορόσημο, μετά την ιδιωτικοποίηση των διαστημικών πτήσεων.

«Ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, για να αναπτύξει εμπορικούς προορισμούς σε χαμηλή τροχιά από τη Γη. Είμαστε έτοιμοι να μεταδώσουμε όλη την τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και όσα έχουμε διδαχθεί στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να τον βοηθήσουμε να δημιουργήσει ασφαλείς αλλά και αξιόπιστους προορισμούς στο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Phil McAlister, Διευθυντής Εμπορικού Διαστήματος της NASA.

NASA,ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home