Η Oppo αναπτύσσει τα δικά της τσιπ για smarpthone

H εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει μετάβαση στον τομέα των ημιαγωγών

Η Oppo αναπτύσσει τα δικά της τσιπ για smarpthone

Νέο τσιπ ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, Oppo, στα πλαίσια της νέας της μετάβασης στον τομέα των ημιαγωγών.

Το τσιπ, που ονομάζεται MariSilicon X, είναι μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που βελτιώνει τις εικόνες για βίντεο και φωτογραφίες από smartphone. Θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας 6 νανομέτρων της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd και θα τοποθετηθεί στην επερχόμενη σειρά smartphone της εταιρείας Find X, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2022.


Μαζική στροφή προς την παραγωγή τσιπ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες για τσιπ συνδυάζονται με μια κυβερνητική ώθηση προς τις κινεζικές εταιρείες να ενισχύσουν τον εγχώριο τομέα τσιπ της χώρας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κλάδο που υστερεί σε σχέση με αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων οικονομιών της Ανατολικής Ασίας.

Η Oppo είναι μία από τις κορυφαίες μάρκες τηλεφώνων της Κίνας, κατέχοντας το 21% της εγχώριας αγοράς από το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ανήκει στην BBK Electronics, η οποία κατέχει επίσης τη Vivo, μια άλλη κορυφαία σε πωλήσεις κινεζική μάρκα smartphone. Παρά το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται για πελάτες, έχουν επικαλυπτόμενη αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακόμη, και οι δύο επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των τσιπ. Εκτός από το MariSilicon X, η Oppo έχει αναπτύξει επίσης ένα τσιπ διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιεί για ορισμένους από τους φορτιστές της.

CHIP,OPPO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home