Η Ρωσία ψάχνει για τσιπάκια στα... ψυγεία

Deasy @ 06.09.2022
Η Ρωσία ψάχνει για τσιπάκια στα... ψυγεία

Το τεχνολογικό έλλειμμα της Ρωσίας αρχίζει να φαίνεται όλο και περισσότερο σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλείψεις σε τσιπάκια που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Politico, η Ρωσία ψάχνει απεγνωσμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα, όμως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή της στην Ουκρανία καθιστούν δύσκολη την όλη προσπάθεια. Η χώρα ψάχνει από τσιπάκια που κοστίζουν μόλις 7 δολάρια έως πολύπλοκα ολοκληρωμένα κυκλώματα των 1.000 δολαρίων που κατασκευάζονται από εταιρείες σε Ταϊβάν, Ευρώπη και, κυρίως, ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται πως σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών, η Ρωσία προμηθεύτηκε πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα, κατά παράβαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην τελευταία. Η στροφή της Μόσχασ προς την Πιονγιάνγκ δείχνει πως η Ρωσία δυσκολεύεται να προμηθευτεί νέας γενιάς πυρομαχικά και αντί αυτών χρησιμοποιεί πυραύλους και βλήματα πυροβολίκού από το παρελθόν.

Τις ελλείψεις φαίνεται πως εντείνουν οι ουκρανικές επιχειρήσεις με στόχο αποθήκες πυρομαχικών των Ρώσων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η πλάστιγγα του πολέμου έχει γείρει αποφασιστικά υπέρ των Ουκρανών. Είναι ουσιαστικά αδύνατο για τη Δύση να εφαρμόσει ένα πλήρες εμπάργκο στις εξαγωγές ηλεκτρονικών στη Ρωσία, αφού η Μόσχα μπορεί να στραφεί σε φιλικές χώρες όπως η Κίνα ή το Ιράν. ΄Ηδη, άλλωστε, στο πεδίο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει drones ιρανικής κατασκευής τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερο βάρος πυρομαχικών σε σχέση με τα τουρκικά drones. Είναι πρακτικά αδύνατη η επιτήρηση των 4.300 χιλιομέτρων της ρωσο-κινεζικής μεθορίου και είναι πιθανό κάποιες ποσότητες ηλεκτρονικών να διοχετευτούν στη Ρωσία μέσω Κίνας.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης οι ρωσικές αρχές... ξηλώνουν τα τσιπάκια από οικιακές συσκευές για να τα χρησιμοποιήσουν οι στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία. Αλλά πόσα ψυγεία να έχει η Ρωσία; Στο τέλος, λένε αυτοί που (μάλλον) ξέρουν, το τεχνολογικό έλλειμμα της Ρωσίας θα βαρύνει αποφασιστικά.

ΡΩΣΙΑ,ΡΩΣΙΑ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ,CHIP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home