Ισπανική στροφή στα chips με επένδυση - μαμούθ

Ισπανική στροφή στα chips με επένδυση - μαμούθ

Όχι ένα ή δύο αλλά έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει η Ισπανία ώστε να στραφεί στην ανάπτυξη ημιαγωγών και να μειώσει την εξάρτησή της από τον τουρισμό, κάτι που στην Ελλάδα μάλλον δεν πολυθέλουμε να το σκεφτόμαστε.

Θέλουμε η χώρα μας να βρίσκεται στη βιομηχανική και τεχνολογική πρωτοπορία, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πιέδρο Σάντσες και πρόσθεσε πως το σχέδιο θα εγκριθεί σύντομα από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως οι ημιαγωγοί έχουν γεωστρατηγική σημασία σε παγκόσμιο επίπεδο και πως το φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησής του έχει ως στόχο να προσελκύσει μεγάλες τεχνολογικές επενδύσεις στη χώρας. Η ισπανική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό ο οποίος όπως είναι γνωστό επλήγη έντονα τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. Τώρα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενικότερη οικονομική αναταραχή προκαλούν νέες ανησυχίες στους επαγγελματίες του τουρισμού σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Η Ισπανία φαίνεται πως θέλει να απεξαρτηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον τουρισμό, στρεφόμενη στην υψηλή τεχνολογία. Το ίδιο θέλει να κάνει η Ε.Ε. σε κεντρικό επίπεδο καθώς έχει στόχο να παράγει το 20% των ημιαγωγών έως το 2030 και για τον σκοπό αυτό θα κινητοποιήσει ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια ύψους 43 δισ. ευρώ.

ΙΣΠΑΝΙΑ,CHIP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home