Το Youtube «κρύβει» τα dislike από τα βίντεο

Στόχος είναι να προστατευτούν οι μικροί δημιουργοί από «επιθέσεις» και εκρήξεις μίσους.

Το Youtube «κρύβει» τα dislike από τα βίντεο

Το YouTube αλλάζει από σήμερα, καθώς «κρύβει» τα dislike στα βίντεο, μετατρέποντας τα σε ιδιωτικά. Δεν θα μπορούν να εμφανίζονται ,δηλαδή, στο ευρύ κοινό, με σκοπό να προστατευτούν οι μικροί δημιουργοί από «επιθέσεις» και εκρήξεις μίσους.

Στόχος αυτής της ενέργειας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της πλατφόρμας, είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου θα κυριαρχεί ο σεβασμός κι ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Μάλιστα, για αρκετούς μήνες διενεργούνταν πειράματα από το Youtube για να διαπιστωθεί, εάν με την κατάργηση του αριθμού των dislike σε κάθε βίντεο, θα μειωθούν τα φαινόμενα παρενόχλησης προς τους δημιουργούς.

Πράγματι, τα εν λόγω πειράματα έδειξαν ότι οι μικρότεροι δημιουργοί στοχοποιούνται συχνά και δέχονται περισσότερες φορές λεκτικές επιθέσεις. Περιστατικά, που παρατηρήθηκε ότι μειώθηκαν όταν στα βίντεο δεν εμφανιζόταν ο αριθμός των dislike.

«Παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή θα δυσαρεστήσει πολλούς, ήταν κάτι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας» αναφέρει η εταιρεία.  Προανήγγειλε ,δε, πως θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες με σκοπό να αισθάνονται ασφαλείς όλοι οι δημιουργοί.

 

YOUTUBE,DISLIKE,YOUTUBE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home