Η Tesla «ανοίγει» το δίκτυο φόρτισης για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά στην Ολλανδία.

Η Tesla «ανοίγει» το δίκτυο φόρτισης για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

Η Tesla ανακοίνωσε πως διευρύνει τη λειτουργία του δικτύου φόρτισης και σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά στην Ολλανδία, μέσω του οποίου η εταιρεία προσπαθεί να εισάγει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η πρώτη δοκιμή του προγράμματος θα γίνει σε 10 τοποθεσίες στην Ολλανδία, όπου όλοι οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν πρόσβαση στους σταθμούς Tesla ή στους Superchargers. Παράλληλα, θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι για την αποφυγή συνωστισμού, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοχοι οχημάτων Τesla.

Μέσω του σύγχρονου και συστήματος CCS (κοινό σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη), το εν λόγω δίκτυο καθιστά εύκολη τη φόρτιση κάθε αυτοκινήτου. Όπως ανέφεραν τα ίδια τα στελέχη της Tesla, οι κάτοχοι άλλης μάρκας αυτοκινήτου θα επιβαρύνονται με ένα αυξημένο κόστος, λόγω των προσαρμογών που πρέπει να γίνουν στα σημεία φόρτισης. Ωστόσο, η τιμή μπορεί να μειωθεί, εάν οι οδηγοί ακολουθήσουν την εναλλακτική του συνδρομητικού προγράμματος της Tesla. 

Οι λόγοι που οδήγησαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος αφορούν μια ευρύτερη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης και μετάβασης σε μια νέα εποχή. «Μέσω αυτής της ενέργειας σκοπεύουμε να διαδώσουμε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Με ένα δίκτυο πάνω από 25.000 φορτιστών, η Tesla έχει εξασφαλίσει ηγετική θέση και στο πεδίο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ένας νέος χώρος ανταγωνισμού και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μέσα από συνεργασίες κι επενδύσεις σε startups επιχειρούν να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα φόρτισης. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα ο εξηλεκτρισμός αλλά και η δημιουργία υβριδικών οχημάτων, αποτελούν βασικό στόχο πολλών εταιρειών.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home