Άδεια για επανδρωμένες πτήσεις στο Διάστημα εξασφάλισε η Virgin Galactic

Άδεια για επανδρωμένες πτήσεις στο Διάστημα εξασφάλισε η Virgin Galactic

Με μια επίσημη ανακοίνωση η Virgin Galactic έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι εξασφάλισε άδεια από την αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή των ΗΠΑ για να μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα.

Η άδεια από την Federal Aviation Administration προσθέτει την Virgin Galactic στο μικρό γκρουπ εταιρειών διαστημικού τουρισμού που αποτελούνταν μέχρι τώρα από τις SpaceX και Blue Origin. Διόλου τυχαία και οι τρεις εταιρείες αποτελούν προσωπικά στοιχήματα τριών έντονων και πολυσχιδών προσωπικοτήτων: Ίλον Μασκ (SpaceX), Τζεφ Μπέζος (Blue Origin) και Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin Galactic).

Μάλιστα, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ίσως και να προηγηθεί του Τζεφ Μπέζος και να αποτελέσει τον πρώτο δισεκατομμυριούχο/ιδιοκτήτη εταιρείας διαστήματος που θα ταξιδέψει στα όρια του Διαστήματος, καθώς η πρώτη πτήση της Virgin Galactic είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Όπως είναι γνωστό, η αντίστοιχη πτήση της Blue Origin που θα συμμετέχει και ο Τζεφ Μπέζος είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου.

Η άδεια από την ομοσπονδιακή αρχή στην Virgin Galactic δόθηκε μετά την επιτυχία της δοκιμαστικής πτήσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Από τη συγκεκριμένη πτήση είναι και το video που ακολουθεί.

 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,VIRGIN GALACTIC,RICHARD BRANSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home