Στα σκαριά το παιδικό Instagram

Στα σκαριά το παιδικό Instagram

Μια ειδική έκδοση του Instagram για τα παιδιά ετοιμάζει το Facebook, που βλέπει μάλλον πως ο μέσος όρος ηλικίας στην πλατφόρμα έχει κατεβεί σημαντικά και πως χρειάζεται να μπουν κάποιες διαχωριστικές γραμμές.

Το γεγονός ότι στο δυναμικό του Facebook περιλαμβάνεται σήμερα ο δημιουργός της παιδικής έκδοσης του YouTube είναι δηλωτικό των προθέσεων της πλατφόρμας. Το παιδικό Instagram θα απευθύνεται σε ανηλίκους κάτω των 13 ετών και -μάλλον- θα περιλαμβάνει έξτρα ρυθμίσεις για την προστασία τους από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Για την προστασία του συνόλου των ανηλίκων το Facebook εισάγει στο Instagram μια νέα ρύθμιση με την οποία περιορίζεται η δυνατότητα αποστολής σε αυτούς επικοινωνίας από ενηλίκους που δεν ακολουθούν. Θα πείτε πως αυτό δεν αποτελεί και τόσο σημαντική λειτουργία αλλά από το ολότελα...

Το Facebook θέλει επίσης να εισάγει "έξυπνους" μηχανισμούς που θα διαπιστώνουν αν ένας λογαριασμός έχει ανοιχτεί από ανήλικο ή ενήλικα.

Στοιχεία για τη χρήση του Instagram στην ελληνική πιτσιρικαρία δεν έχουμε αλλά μία σχετική έρευνα που είχε γίνει στην Αυστραλία είχε δείξει πως το 57% των εφήβων στη χώρα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το 30% αυτών είχε πει πως είχε γίνει αποδέκτης επικοινωνίας από κάποιο άγνωστο στους ίδιους πρόσωπο, ποσοστό που πείθει και τον πιο δύσπιστο για την ανάγκη παρεμβάσεων.

INSTAGRAM,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home