Samsung: η επένδυση στις μεγάλες τηλεοράσεις αποφέρει καρπούς

Samsung: η επένδυση στις μεγάλες τηλεοράσεις αποφέρει καρπούς

Τη σταθερή επένδυσή της στις μεγάλες και premium τηλεοράσεις κεφαλαιοποιεί η Samsung και στην ελληνική αγορά, καθώς ο Έλληνας καταναλωτής στρέφεται όλο και περισσότερο στην απόκτηση συσκευών αυτής της κατηγορίας. Ακόμα και μέσα στο 2020, παρά την πανδημία και την αγορά να κινείται ελαφρώς αρνητικά.

Ειδικότερα, όπως μας ανέφεραν στελέχη της Samsung σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς το σύνολο της ελληνικής αγοράς των τηλεοράσεων παρουσίασε πτώση κατά 5% σε αξία και 11% σε τεμάχια, σε σύγκριση με το 2019. Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω στοιχεία αυξήθηκε αρκετά η μέση τιμή πώλησης, δείγμα ότι το κοινό κινήθηκε σε πιο ακριβές προτάσεις.

Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι της Samsung σημείωσαν ότι μέσα στο 2020 ο αριθμός των καταναλωτών που απέκτησαν τηλεόραση 55 ιντσών και άνω ήταν οκταπλάσιος σε σχέση με το 2015, όταν και παρατηρήθηκαν οι πρώτες τάσεις αύξησης της προτίμησης των μεγάλων τηλεοράσεων. Αντίστοιχα, οι καταναλωτές που απέκτησαν τηλεόραση 75 ιντσών είναι 38 φορές περισσότεροι, επίσης σε σύγκριση με το 2015.

Μερικά ακόμα στοιχεία που συνετέλεσαν στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης μέσα στο 2020 ήταν η προτίμηση στις smart τηλεοράσεις (74% μερίδιο αγοράς) και στις UHD (50%).

Στο κλίμα αυτό η Samsung κατέκτησε συνολικό μερίδιο αγοράς που άγγιξε το 35,6%, ενώ σε διάφορες υποκατηγορίες το προβάδισμά της είναι ακόμα πιο εμφανές:

-          65% μερίδιο αγοράς στις τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών

-          39% στις smart τηλεοράσεις

-          43% στις LED τηλεοράσεις

 

Ενισχύει το προϊοντικό της portfolio για το 2021

Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις που διαμορφώνονται από την διεθνή αγορά αλλά και τις νέες συνήθειες των καταναλωτών λόγω της πανδημίας η Samsung διευρύνει ακόμα περισσότερο τις φετινές προτάσεις της στην premium κατηγορία. Η νέα οικογένεια NeoQLED, που περιλαμβάνει συνολικά τρεις σειρές τηλεοράσεων ανάλυσης 8Κ & 4K ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, όπως αυτές διαμορφώνονται.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Samsung μέσα στο 2021 αναμένεται να πολλαπλασιαστεί η ζήτηση τηλεοράσεων ανάλυσης 8Κ (έως 3x σε σχέση με το 2020), ενώ αντίστοιχα πολλαπλάσια ζήτηση αναμένεται και στις τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών (στην Ευρώπη το μερίδιο αγοράς αυτών των τηλεοράσεων άγγιξε το 9%).

«Τη χρονιά που πέρασε είδαμε τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνολογία και το πώς επαναπροσδιορίστηκε ο ρόλος της τηλεόρασης. Όπως μας έδειξαν οι προτιμήσεις των καταναλωτών, το 2020 οι τηλεοράσεις έγιναν «μεγαλύτερες», «εξυπνότερες» και «καλύτερες» », δήλωσε ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνέχισε: «Οι σειρές Neo QLED 8K και 4K της Samsung προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στο νέο ρόλο που έχει αποκτήσει η τηλεόραση στο σπίτι, και βοηθούν τους χρήστες να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους όσον αφορά την άθληση, την ψυχαγωγία και την τηλεργασία».

 

NeoQLED: ξεκίνησε η διάθεση σε Ελλάδα και Κύπρο

 

Οι σειρές NeoQLED της Samsung ξεκίνησαν ήδη από χθες την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα. Η σειρά Samsung Neo QLED 8K (QN800A και QN900A) διατίθεται στις διαστάσεις 65’’, 75’’ και 85’’ και όσοι την προ-παραγγείλουν θα πάρουν δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q950T. Αντίστοιχα, η σειρά 4K (QN95A, QN90A και QN85A) καλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος διαστάσεων, ξεκινώντας από τις 50’’, και θα διατίθεται για προ-παραγγελία με δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q70T. Η προ-παραγγελία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με τα στελέχη της Samsung, οι τηλεοράσεις Neo QLED διασφαλίζουν βελτιωμένη εμπειρία προβολής, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προβάλλεται, χάρη στον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung και την τεχνολογία Quantum Matrix Pro με τα νέα Quantum Mini LED, που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Με βαθύτερο μαύρο, εντονότερο φωτισμό, 100% όγκο χρώματος και πιο έξυπνη από ποτέ τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας 8Κ, η Samsung NeoQLED προσφέρει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία OTS Pro, ο τρισδιάστατος ήχος πλαισιώνει την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, δίνοντας στον κάτοχο της τηλεόρασης τη δυνατότητα να ακούσει κάθε ηχητική λεπτομέρεια. Επιπλέον, η τηλεόραση και η ηχομπάρα συνεργάζονται για το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς η λειτουργία Q-symphony εξελίσσει τον ήδη καθηλωτικό ήχο της Neo QLED, για μια ενορχηστρωμένη εμπειρία ήχου surround. Ακόμα, η τεχνολογία ήχου SpaceFit αναλύει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του, για απολαυστικά εντυπωσιακό ήχο ανεξαρτήτως από την τοποθέτηση της τηλεόρασης.

Οι Samsung Neo QLED τηλεοράσεις διαθέτουν εντυπωσιακό μινιμαλιστικό σχεδιασμό Infinity One, με μία πολύ λεπτή οθόνη, το οποίο εξαφανίζοντας τα μαύρα πλαίσια, όχι μόνο προσθέτει νέα επίπεδα στην κορυφαία εικόνα και τον ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής, αλλά προσφέρει και μια εντελώς εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα κάθε εσωτερικού χώρου. Επίσης, η επιτοίχια βάση Slim Fit Wall-Mount δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους τοίχο, χωρίς σχεδόν καθόλου κενό ενώ η λύση Slim One Connect της Samsung, είναι πλέον πιο λεπτή και αναδιαμορφωμένη, ώστε να κρύβει πλήρως τα περιττά καλώδια και την ακαταστασία, στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή τακτοποιημένα στο πλάι αυτής.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SAMSUNG NEO QLED,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home