Μήνυση κατά του Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μήνυση κατά του Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μετά τις ακροάσεις και τα πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας φαίνεται πως το Facebook θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Cambridge Analytica και στις δικαστικές αίθουσες, καθώς αγωγή κατά της εταιρείας κατέθεσε ομάδα πολιτών.

Επειδή έχεις πολλά στο μυαλό σου, θυμίζουμε πως η Cambridge Analytica είχε συγκεντρώσει με μεγάλη επιμέλεια προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. χρηστών του Facebook στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ η έρευνα έδειξε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα εκατ. πολίτες της Βρετανίας.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως το Facebook παραβίασε τον νόμο που ισχύει από το 1998 στη Βρετανία σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Σε βάρος της εταιρείας έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο 500.000 λιρών για τους (μη) χειρισμούς της στην υπόθεση της Cambridge Analytica. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια αγωγή κατατίθεται στη Βρετανία, σημειώνει το BBC, με τους ενάγοντες να υποστηρίζουν πως το μισό εκατ. λίρες που πλήρωσε με τη μορφή προστίμου το Facebook δεν είναι τίποτα μπροστά στην τεράστια κερδοφορία του.

FACEBOOK,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home