Με 600 δορυφόρους το Starlink με 44 δισ. δολάρια η SpaceX

Deasy @ 19.08.2020
Με 600 δορυφόρους το Starlink με 44 δισ. δολάρια η SpaceX

Στα 44 δισ. δολάρια διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της SpaceX  που εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τον νέο γύρο χρηματοδότησης, «σηκώνοντας» 1,9 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η προσφορά κεφαλαίων ξεπέρασε τις προσδοκίες της SpaceX, ενώ το Bloomberg ανέφερε πως το μεγαλύτερο ποσό στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης προήλθε από την εταιρεία επενδύσεων Fidelity.

Παράλληλα, η εταιρεία εκτόξευσε με επιτυχία τα ξημερώματα της Τετάρτης έναν πύραυλο Falcon 9 (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά) με 58 δορυφόρους του Starlink.

Συνολικά ο σχηματισμός του Starlink περιλαμβάνει 600 δορυφόρους σε λειτουργία, αριθμός σημαντικός μεν αλλά όχι επαρκής για να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του δικτύου. Αν δεν παρακολουθείς από κοντά τα διαστημικά τεκταινόμενα, το Starlink υπόσχεται να δώσει μεγάλες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο -ακόμα και επιπέδου Gbps κατά την ωρίμανση της πλατφόρμας- με ποιότητα υπηρεσίας που θα προσεγγίζει εκείνη των ενσύρματων δικτύων.

Για την ώρα, κάποιες μετρήσεις που έχουν γίνει με το δημοφιλές Speedtest της Ookla και φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί από τεχνικούς της SpaceX  ή από κάποια κλειστή ομάδα χρηστών, δείχνει πως το δορυφορικό δίκτυο δίνει σήμερα ταχύτητα που κυμαίνεται μεταξύ 11 και 60 Mbps.

SpaceX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home