Λουκέτο στα καταστήματά της βάζει η Microsoft

Λουκέτο στα καταστήματά της βάζει η Microsoft
Παλιές καλές εποχές στο Microsoft Store της Βοστώνης.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λέει η γνωστή ελληνική ρήση και στην περίπτωση της Microsoft επιβεβαιώνεται 100%. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί εντελώς από τη λιανική πώληση μέσω του φυσικού δικτύου καταστημάτων της, βάζοντας οριστικά λουκέτο στα 116 Microsoft Stores που διατηρούσε σε επιλεγμένες χώρες και τα οποία είχαν προσωρινά κλείσει τους προηγούμενες μήνες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Microsoft ονομάζει αυτήν την αλλαγή στρατηγικής ως "μια νέα μέρα για το Microsoft Store", με την εταιρεία να δίνει πλέον ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα online κανάλια της, το κεντρικό Microsoft.com, όπως και τα επιμέρους (π.χ. xbox.com) τα οποία, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, επισκέπτονται 1,2 δισ. πελάτες σε 190 χώρες.

Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι το προσωπικό των φυσικών καταστημάτων δεν θα απολυθεί αλλά θα απορροφηθεί από άλλους τομείς, όπως οι πωλήσεις ή η εξυπηρέτηση και η εκπαίδευση καταναλωτών και επιχειρήσεων. Από τα 116 Microsoft Sotres θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μόλις 4, που μετονομάζονται σε κέντρα εμπειρίας Microsoft, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να δει από κοντά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Πρακτικά θα λειτουργούν με τη λογική του εκθεσιακού χώρου, που θα παρέχει στον καταναλωτή την ευχέρεια μιας πρώτης επαφής, χωρίς όμως να είναι δυνατή η αγορά προϊόντος από τους συγκεκριμένους χώρους. Τα τέσσερα κέντρα εμπειρίας θα λειτουργούν στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Σίδνεϋ και το Ρέντμοντ, πόλη η οποία είναι και η έδρα του αμερικανικού κολοσσού.

Τα Microsoft Stores ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν 11 χρόνια, με την αρχή να γίνεται στο Σαν Φρανσίσκο, με στόχο να μιμηθούν τη συνταγή που ακολουθούσε η Apple στα δικά της καταστήματα, όμως η πορεία και η επιτυχία τους δεν ήταν ανάλογη.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home