Το Athens Digital Arts Festival στην online εποχή

Deasy @ 15.06.2020
Το Athens Digital Arts Festival στην online εποχή

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί και ONLINE, συστήνοντας εάν επιπλέον ψηφιακό θεσμό.

H επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ, και το Athens Digital Arts Festival, θα προβάλλει την  16η διοργάνωση του με τίτλο Technotribalism και online. Μία αμιγώς διαδικτυακή διοργάνωση, η πρώτη στην Ελλάδα, με τίτλο  ADAF online | Technotribalism,  θα λάβει χώρα από τις 10 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι προσβάσιμη σε όλους μέσω διαδικτύου. 

To ADAF online εξελίσσοντας τη φετινή θεματική Technotribalism, θα φιλοξενήσει έργα από τις κατηγορίες Video Art, Animation, VR (360ο videos), Performances, Web Art, Games, Digital Image, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Kids για παιδιά & γονείς και Φεστιβάλ του Κόσμου.

Περισσότερες από 5.500 καλλιτεχνικές προτάσεις προερχόμενες από περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου θα αποτελέσουν πηγή για την επιλογή του προγράμματος για το ADAF 2020.

Με την θεματική του Φεστιβάλ “Technotribalism”, πιο επίκαιρη από ποτέ στην περίσταση του κορονοϊού, όπου κάθε βιομετρικό και κάθε επιστημονικό δεδομένο έχει ζωτική σημασία, και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ικανοποιεί την πείνα της κοινωνικής απόστασης, το Φεστιβάλ θέλει να προάγει τη συλλογικότητα και την ανοικτότητα προς τη γνώση, την τέχνη και την επιστήμη ως ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να στήσουμε το νέο μας κόσμο. 

Περισσότερες πληροφορίες για την θεματική του φεστιβάλ, Technotribalism, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ADAF θα έχει και φυσική παρουσία, με τους διοργανωτές να σημειώνουν ότι έχουν βρει τον τρόπο, με οδηγό την τεχνολογία αιχμής, να ενώσουν με ασφάλεια το ψηφιακό με τον φυσικό χώρο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στο επόμενο διάστημα.ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL,ΤΕΧΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home