Το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων έσπασε η Tesla

Το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων έσπασε η Tesla

Η τρελή χρηματιστηριακή κούρσα που πραγματοποίησε η μετοχή της Tesla το τελευταίο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα και την εκτόξευση της αποτίμησης της εταιρείας, η οποία αποτελεί πλέον την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία από τις ΗΠΑ η αξία της οποίας ξεπερνάει τα 100 δισ. δολάρια.

Το φράγμα των 100 δισ. έσπασε χθες με τη μετοχή της Tesla να παρουσιάζει περαιτέρω άνοδο αυτή τη στιγμή ξεπερνώντας τα επίπεδα των 572 δολαρίων. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι τα περιθώρια ανόδου της μετοχής είναι ακόμα πολύ μεγάλα, δίνοντας τιμή-στόχο τα 800 δολάρια.

Όλα τα παραπάνω νούμερα δίνουν στην Tesla τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτου (ως προς την αποτίμηση της αξίας τους), πίσω μόνο από την Toyota, η αξία της οποίας ξεπερνάει τα 230 δισ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάρη στην κούρσα των τελευταίων μηνών η Tesla λογίζεται μεγαλύτερη εταιρεία από το γκρουπ της Volkswagen, ενώ η αξία της είναι μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη αξία των General Motors και Ford. Εταιρείες που μπορεί να πραγματοποιούν πολλαπλάσιες πωλήσεις από την Tesla (ο γερμανικός όμιλος πούλησε 10,8 εκατομμύρια οχήματα το 2019, η Tesla 301.000) όμως η χρηματιστηριακή αγορά προεξοφλεί περισσότερο την προοπτική των εταιρειών και αξιολογεί λιγότερο τα ανακοινωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home